Banan lab

Syfte:

Syfter med labortionen är att ta reda på sockrerinnehållet i en banan.

Hypotes:

Hypotesen är att man ska mosa en bananen. Sen ska man hälla i vatten och sila. Efteråt ska man koka den så att vattnet avdunstar och sockret blir kvar.

Material:

*1/2 banan

*e-kolvar,mortel

*petriskål

*filterpapper

*vatten

*trat

*Brännare

Utförande:

Vi börja med att mosa bananen sen koka upp den blandat med vatten ovan fören brännare. Sen filtrerade vi den upp kokade bananen med vatten.

Resultat:

Grupp Vikt på bananen(G) Vikt på sockret % socker
1 32,7 1,0 31 %
2 53,1 0,6 6,8 %
3 29,9 0,5 1,7 %
4 53,0 2,4 4,5 %

Slutsats:

Oftast är det 6% i en banan enligt en källa på internet.

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. erikteglersfinbok
    Nov 23, 2010 @ 09:56:30

    Snygg tabbel, Men skriv lite längre utförande/Erik

    Svara

  2. pernillavesterlund
    Nov 26, 2010 @ 16:34:39

    Bra att du lagt in dina rapporter och att tekniken fungerade😉
    Utveckla gärna din slutsats. Vilken källa?

    Svara

  3. EmmyK
    Dec 15, 2010 @ 11:10:47

    Slutsatsen borde vara lite längre och du har glömt felkällor:) men annars var det bra!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: